MATCHA NICE CREAM

ΠΑΓΩΤΟ MATCHA NINJA

Συστατικά:

1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1-2 κουταλάκια του γλυκού matcha
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βότκα (προαιρετικό - για την υφή μετά την ψύξη)
μια πρέζα αλάτι

 

  1. Τοποθετήστε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες, ιδανικά 24.
  2. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν λεία (Αν το matcha σας έχει σβόλους μπορείτε να το κοσκινίσετε). Βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή και χρησιμοποιήστε την ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη και καταψύξτε για τουλάχιστον 1-2 ώρες ώστε να σφίξει το μείγμα.
  3. Αν το παγωτό είναι πολύ σκληρό, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λετά ώστε να μαλακώσει.

@loveandlemons